Fish and chips - czyli ryba z frytkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i szybkie danie obiadowe z filetem z ryby marynowanej w przyprawie do grilla. Gdy użyjemy gotowych frytek danie robi się błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika. Ryba przygotowana w ten sposób jest pachnąca i bardzo smaczna.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety z pangi lub dorsza
    2 łyżeczki przyprawy do grilla ostrej
    2 małe jajka
    bułka tarta
    frytki
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Fish and chips - czyli ryba z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Filety rozmrażamy i rozcinamy na małe kawałki. Jajka mieszamy z przyprawą do grilla i przekładamy filety. Odstawiamy na ok 15 minut. Po tym czasie każdy kawałek otaczamy w bułce tartej.
  • ryba 2. Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy rybę na złoty kolor z dwóch stron.
  • 3. Frytki smażymy w głębokim oleju lub w piekarniku. Rybę podajemy z frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panga Przyprawy Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować