Fish and chips

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dzisiaj piątek, proponuję więc na obiad bądź kolację rybę z frytkami.

  • 40 min

Składniki:

  • * 6 filetów dowolnej ryby - u mnie tilapia
    * sok z połowy cytryny
    * 2 jajka
    * pół szklanki wody
    * szklanka mąki pełnoziarnistej
    * pół szklanki bułki tartej
    * sól , pieprz czarny świeżo mielony
    * frytki - u mnie gotowe, karbowane z Lidla
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Fish and chips - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, wody i jajek przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Rybę przyprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w cieście oraz bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Odłożyć na ręcznik papierowy. Usmażyć frytki, posolić. Całość podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować