Fishburger w chlebie

0 (0 ocen)

Miałam ochotę na kanapkę z rybką, a że nie miałam bułki to postanowiłam zrobić w chlebie, wyszły równie smaczne!

Składniki:

  • Na 2 kanapki:
    4 większe kromki chleba
    1 większy mrożony filet z mintaja
    4 łyżki kapusty kiszonej
    2 plasterki pomidora
    2 plasterki sera żółtego
    2 liście sałaty zielonej

    sos:
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    ostra papryka o smaku

    bułka tarta i mąka pszenna o panierki
    1 jajko
    tłuszcz do smażenia
    masło do posmarowania chleba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Kanapki Przekąski

Fishburger w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mintaj 1. Mintaja rozmrozić, przekroić na połowę, osolić z obu stron. Opanierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej, usmażyć.
  • kromki chleba 2. W międzyczasie kromki chleba posmarować z jednej strony i włożyć na 5 min do rozgrzanego do 180 st C piekarnika.
  • 3. Majonez połączyć z musztarda, doprawić do smaku ostrą papryką.
  • kanapka 4. Gorącą kromkę chleba (roztopionym masłem do góry), posmarować sosem majonezowo - musztardowym, ułożyć liść zielonej sałaty, usmażony kawałek mintaja, polać ketchupem, ułożyć plasterek żółtego sera, po 2 łyżki kapusty kiszonej, plasterek pomidora, przykryć drugą połówką chleba. Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować