Filo z wiśniami

  • wyświetlono: 629 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ciasto ze zdjęcia to serbskie ciasto kore, przywiezione z tego kraju, ale równie dobrze może zostać zastąpione dostępnym w Polsce ciastem filo.

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- wiśnie bez pestek: 0.5 kilograma
- ciasto filo: 1 opakowanie
- masło: 120 gramów
- cukier puder (do posypania) około: 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Filo z wiśniami

  • 1. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i położyć na nim płat ciasta filo, posmarować go roztopionym masłem, następnie położyć na nim kolejne, również posmarowane. Podzielić na mniejsze kawałki. Na nich położyć wiśnie, zawinąć i posmarować pozostałym masłem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni a następnie piec przez około 15 minut. Posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latopiknikkonkurs_owocowy

Komentarze

Podobne przepisy

Korzenny deser z wiśniami

Dodane przez: PolskaGotuje

Korzenny deser z wiśniami

walentynkowy deser dla dwojga....

Czekoladowy pijak z wiśniami

Dodane przez: 2milutka

Kakaowy pijak z wiśniami

Mega kakaowe i wilgotne ciasto...

Ciasto "Wiśnia z makiem"

Dodane przez: Agnieszka O

Ciasto "Wiśnia z makiem"

Przepis na to ciasto powstał z...

image-1f0iw73

Dodane przez: alexia

Tort czekoladowy z wiśniami

Pyszny, wilgotny, dość mocno alkoholowy...

tort

Dodane przez: Babcia Tereska

TORT Z WIŚNIAMI

Tort z kremem jogurtowym i wiśniami.

Roladki z ciasta filo z żurawiną i twarożkiem

Dodane przez: Mienta

Roladki z ciasta filo z żurawiną i twarożkiem

Bardzo delikatne i kruche roladki-ciasteczka....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE