Filety z udka z kurczaka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam to proste danie. Jest idealne na co dzień i od święta.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 filetów z udka kurczaka
    30 dag pieczarek
    1 duża marchewka
    1 duża pietruszka
    przyprawa do kurczaka
    olej

Filety z udka z kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, posypać przyprawą do kurczaka, skropić olejem i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
    Pieczarki obrać, pokroić w plastry, marchewkę i pietruszkę w kostkę, warzywa dodać do mięsa.
    Piec ok 1,5 godz. w temp. 180st, od czasu do czasu wymieszać.

Porady

Najlepiej smakuje z mizerią i ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy