Filety z piersi kurczaka opatulone szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zapraszam na pyszne, delikatne, soczyste mięsko, opatulone szczypiorkiem,

  • 20 min

Składniki:

  • - filety z piersi kurczaka
    - 2 jajka
    - sól
    - pieprz
    - spory pęczek szczypiorku
    - olej do smażenia

Filety z piersi kurczaka opatulone szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety posolić, lekko robić. Do miseczki wbić jaja, doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Szczypior drobno pokroić i dodać do roztrzepanych i doprawionych jajek. W przygotowanej masie maczać filety a następie smażyć na wolnym ogniu, na rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami. Przed podaniem można też posypać mięso świeżym szczypiorkiem,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy