Filety z pieczarkami i serem

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla męża i 3-letniego synka. Danie jest łatwe do przyrządzenia i smaczne.

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    50 dag pieczarek
    2 cebule
    kilka plastrów żółtego sera
    2-3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, przekrawamy w poprzek na pół. Rozbijamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Cebule obieramy i siekamy. Smażymy z pieczarkami na oleju.
  • Filety z pieczarkami i serem 2. Mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy solą i pieprzem. Wykładamy warstwę pieczarek. Przykrywamy serem.
    Smarujemy majonezem. Pieczemy ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury
    170 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Filet z kurczaka Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować