Filety z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, aromatyczne mięso z kurczaka za sprawą duszonych pieczarek w maśle. Zapieczone z żółtym serem. Idealne na zimowe obiady.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 ładnych kawałków z piersi kurczaka -każdy po ok. 12 dag
    60 dag bardzo ładnych,małych kapeluszy z pieczarek
    1/2 kostki masła
    10 grubszych prostokątnych plasterków sera żółtego np. złoty mazur
    vegeta,przyprawa do drobiu,czosnek granulowany i sól do smaku
    4 łyżki oleju oleju z suszonymi ziołami
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z niespodzianką 1. Przygotowanie mięsa :
    Kawałki mięsa lekko rozbić. Natrzeć do smaku solą,przyprawą do drobiu i czosnkiem granulowanym.
    Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
    Kawałki mięsa ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast i wysmarowanej olejem z ziołami.
    Włożyć do gorącego piekarnika i piec ok. 25 min.
    Po tym czasie wyciągnąć i ułożyć na każdym kawałku mięsa po 3-4 uduszone pieczarki i po 1 plasterku żółtego sera. Zapiekać jeszcze ok. 10 min.,aż ser się ładnie roztopi.
  • 2. Przygotowanie pieczarek:
    Pieczarki oczyścić i umyć. W małym rondelku rozpuścić masło. Do masła włożyć kapelusze pieczarek.
    Posypać odrobiną vegety i dusić do miękkości na małym ogniu ,od czasu do czasu mieszając.

Porady

Tak przygotowane mięso można podać udekorowane keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować