Filety z kurczaka z pesto bazyliowym i serem camembert

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja dla wielbicieli kotletów drobiowych

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka

    przyprawa do kurczaka

    2 jajka

    bułka tarta do panierki

    olej do smażenia

    5 łyżeczek pesto bazyliowego

    150 g sera camembert

Filety z kurczaka z pesto bazyliowym i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka opłukać , przeciąć wzdłuż na pięć kotletów .

    Oprószyć przyprawą do kurczaka .

    Opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano .

    Każdy kotlet posmarować pesto bazyliowym i obłożyć kilkoma plastrami sera camembert .

    Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 15 minut .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy