Filety z kurczaka z brokułą , kukurydzą i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak faszerowany filet doskonale sprawdzi się podany na obiad w towarzystwie ziemniaków, kasz czy ryżu, a także sałatek.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
    2 łyżki oleju
    2 łyżki przyprawy do mięs
    Farsz:
    20 dag. różyczek brokuła
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    10 dag. żółtego sera
    2 łyżki płatków suszonego pomidora
    2 ząbki czosnku
    2 szczypty przyprawy Harissa
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    naczynie do pieczenia
    osolony wrzątek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka z brokułą , kukurydzą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Filety nacinam tak aby zrobić miejsce na farsz, a nie poprzecinać delikatnego mięsa, polewam olejem, posypuję przyprawą, nacieram, odstawiam na godzinę. Różyczki brokuła gotuję w osolonym wrzątku 5 minut, studzę, drobno kroję. Ser trę na tarce o dużych oczkach. Czosnek siekam. Do brokuł dodaję ser, kukurydzę, suszone płatki pomidorów, czosnek, przyprawę Harissa, sól i pieprz , mieszam. Farsz nakładam w filety. Filety układam w naczyniu do zapiekania, nakrywam, piekę ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Porady

Ja fileta podaje na sałatce z sałaty, pomidora i kukurydzy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Farsz Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować