Filety z kurczaka w miodowo-ketchupowej marynacie

4.48 (166 ocen)

  • 2 godz. 50 min

Soczyste i aromatyczne. Tanie ,łatwe w przygotowaniu.

  • 2 godz. 50 min

Składniki:


  • 4 filety z kurczaka (najlepiej ze skórą)
    1/2 szklanki pikantnego ketchupu
    1/2 szklanki miodu (u mnie lipowy)
    3 łyżki przyprawy do kurczaka
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka w miodowo-ketchupowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do rękawa. Dodajemy ketchup ,miód ,przyprawę i olej. Rękaw zawiązujemy i dokładnie mieszamy filety razem z marynatą ,wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C i pieczemy 40 min. Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować