Filety z kurczaka pod warzywno-musztardową „kołderką”

0 (0 ocen)

Smak przypraw z połączeniem warzyw z musztardą tworzy świetne i aromatyczne danie

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    4 łyżki oleju
    2 łyżeczki tymianku
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    2 łyżeczki oregano
    2 łyżeczki natki pietruszki
    2 marchewki
    ½ cukinii
    1 seler
    5 łyżeczek musztardy

Filety z kurczaka pod warzywno-musztardową „kołderką” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić. Podzielić na części (kotlety). Przyprawy wymieszać z olejem. Otrzymaną marynatą nasmarować kawałki mięsa. Smażyć na patelni teflonowej z obu stron do lekkiego zrumienienia.
  • 2. Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać musztardę, całość wymieszać. Nakładać na mięso i zapiekać w temperaturze 180 stopni przed 15 minut. Podawać z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy