filety z kurczaka po hindusku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dietetyczne i pyszne danie obiadowe o pięknym kolorze :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 duży jogurt naturalny ( około 400 gramowy)
    2 małe cebule
    2 -3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki curry
    sól

Filety z kurczaka po hindusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w piórka, czosnek w plasterki, na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, podsmażyć czosnek z cebulą do zeszklenia, schłodzić.


    Jogurt wymieszać z curry, dodać cebulę usmażoną z czosnkiem, wymieszać. Filety pokroić w małą kostkę, wrzucić do jogurtu z curry, cebulą i czosnkiem, marynować minimum przez godzinę.

    Następnie całość przełożyć do rondla, dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa, doprawić solą. Podawać np z brązowym ryżem i ulubioną surówką.

Porady

Zamiast jogurtu możemy użyć śmietanki 12 %. To danie można tez przyrządzić na ostro dodając ostrej papryki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy