Filety z kukurydzą - placuszki

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Średni

Dla tych, co mają dość smażonego fileta z kurczaka i chcą go troszkę urozmaicić. Pyszny, szybki i prosty przepis. Filety przygotowane w ten sposób mogą być przekąską lub stanowić podstawę obiadu.

  • 1 min
  • Średni

Składniki:

  • 4 filety z drobiu
    2 łyżki majonezu
    2 jaja
    Mała puszka kukurydzy
    10 dag żółtego sera
    Pół szklanki mąki (lub więcej)
    1 szklanka mleka
    1 łyżka oliwy
    1 cebulka
    2 łyżki majonezu
    Pęczek koperku
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne Placki Ser

Filety z kukurydzą - placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z kukurydzą - placuszki 1. Piersi z kurczaka oczyść z kawałków tłuszczu, pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez, starannie wymieszać.
    Mąkę połączyć z mlekiem, oliwą, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, aby nie zostawić grudek – powinniśmy uzyskać konsystencję gęstego ciasta na naleśniki, w razie potrzeby dodać więcej mąki. Dodać odsączoną kukurydzę, posiekany koperek, pokrojoną w drobną kostkę kukurydzę, starty na tarce żółty ser oraz kurczaka. Starannie wymieszać. 2/3 objętości powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto.
    Na patelni rozgrzać olej. Nabierając masę łyżką, kłaść na olej i smażyć do zrumienienia. Gdy przyrumienią się z dwóch stron, zdjąć z patelni i odsączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Placuszki podawać na gorąco
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Drób Koper Kukurydza Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować