Filety z indyka z szynką i serem

4.5 (171 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Świetny przepis na obiad

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filet z piersi indyka: 70 dekagramów
    - sól,pieprz: 2 szczypty
    - musztarda: 1 opakowanie
    - szynka: 4 plastry
    - ser ementaler: 4 plastry
    - mąka tortowa: 2 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka

    - bułka tarta do panierowania: 2 łyżki
    - masło i oliwa do smażenia: 20 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z indyka z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz ,osusz pokrój na 8 małych kotlecików ,lekko rozbij oprósz solą ,pieprzem .Cztery eskalopki cienko posmaruj musztardą przykryj plastrem szynki i sera . Nakryj drugim kotlecikiem lekko dociśnij dłonią .Mięso oprusz mąką optocz w roztrzepanym jajku , bułce tartej .Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem .Podawaj z jarzynami z wody
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować