Filety z indyka w cieście pomidorowym

5 (151 ocen)

  • 25 min

Do tej pory na moim stole królował kurczak , mięso z indyka dopiero teraz zaczęłam odkrywać , zawszę myślałam że smakuję praktycznie tak jak kurczak... A jednak pomyłki bywają miłe i bardzo smaczne :)

  • 25 min

Składniki:

  • 5 filetów z indyka (jedno opakowanie)
    Ciasto:
    1 szklanka mleka
    1 szklanka mąki
    2 jajka
    2 duże mięsiste pomidory
    1/2 łyżeczki:
    pieprzu cytrynowego
    przyprawy gyros
    suszonego koperku
    soli
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Ciasto

Filety z indyka w cieście pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Mleko , mąkę , jajka i przyprawy miksujemy ze sobą.Pomidory kroimy w kostkę , dodajemy do masy wraz z wytworzonym sokiem. Ponownie miksujemy blenderem.
  • kotlet w cieście 2. Każdy kotlet maczamy w cieście i smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron ( by kotlet się usmażył ,a ciasto nie spaliło)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować