Filety z Flądry w mleczku kokosowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Filety z Flądry w mleczku kokosowym

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 kg filetów Flądry
    1 por
    50 ml białego wytrawnego wina
    250 ml mleczka kokosowego - opcjonalnie śmietany kremówki 30%
    sól, pieprz, szczypta curry ( do smaku )
    natka pietruszki
    1 łyżka masła
    mały ząbek czosnku

Filety z flądry w mleczku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z Flądry w mleczku kokosowym 1.
    Masło sklarować, dodać drobno posiekanego pora, czosnek smażyć chwilkę po czym dolać wina niech odparuje na wolnym ogniu.
    Fileciki ułożyć na porach dodać mleczko kokosowe i dusić, aż będą miękki ok 2-3 min. Nie trzeba ich przewracać!! bo się rozpadną:-)
    Posypać posiekaną natką i zajadać z ryżem lub pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy