Filety z fetą i oliwkami

0 (0 ocen)

Te pyszne filety z kurczaka będą świetnym urozmaiceniem codziennego menu.

Składniki:


  • 2 filety z kurczaka
    1/2 kostki fety
    1/2 szkl zielonych oliwek
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
    olej do smażenia

Filety z fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i przekroić na 2 płaty. Lekko rozbić i oprószyć przyprawami (uważać z solą gdyż feta jest słona). Fetę pokroić na większe kawałki i ułożyć na środku każdego fileta. Obok ułożyć po kilka oliwek. Każdy filet złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. W głębszej patelni lub rondlu o grubym dnie rozgrzać olej i smażyć kieszonki z obu stron na większym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką. Smażyć jeszcze ok 10 minut. Przed podaniem usunąć wykałaczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy