Filety z fetą i oliwkami

  • wyświetlono: 550 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Te pyszne filety z kurczaka będą świetnym urozmaiceniem codziennego menu.

joanna30

Składniki


2 filety z kurczaka
1/2 kostki fety
1/2 szkl zielonych oliwek
sól, pieprz
czosnek granulowany
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Filety z fetą i oliwkami

  • 1. Filety umyć, osuszyć i przekroić na 2 płaty. Lekko rozbić i oprószyć przyprawami (uważać z solą gdyż feta jest słona). Fetę pokroić na większe kawałki i ułożyć na środku każdego fileta. Obok ułożyć po kilka oliwek. Każdy filet złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. W głębszej patelni lub rondlu o grubym dnie rozgrzać olej i smażyć kieszonki z obu stron na większym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką. Smażyć jeszcze ok 10 minut. Przed podaniem usunąć wykałaczki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyKurczakoliwkifetapierś z kurczakaobiadfilety

Komentarze

Podobne przepisy

Penne w sosie pomidorowym z oliwkami i fetą

Dodane przez: Futka

Penne w sosie pomidorowym z oliwkami i fetą

Zapraszam na makaron penne otulony...

greckie kartofelki z kurczakiem i oliwkami posypane fetą

Dodane przez: agarybak76

Greckie kartofelki z kurczakiem i oliwkami...

Danie nie jest pracochłonne, a...

Filety zapieczone z serem

Dodane przez: katarzynagotuje

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem

Pyszne połącznie kotletów z kurczaka...

image-0488qlh

Dodane przez: TasteTherapy

Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami

Typowo polski obiad... rosół i...

Klopsiki po grcku

Dodane przez: Andzia Pichci

Klopsiki po grecku z fetą i oliwkami

Nieco odmienna wersja klopsików...

image-266qgfv

Dodane przez: natalia2004

Pstrąg faszerowany fetą i oliwkami

Moja inspiracja smakami Grecji.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE