Filety w panierce kokosowej

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Filety w kokosowej panierce to świetna alternatywa dla osób którym znudziła się tradycyjna panierka.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1pojedyńczy filet z kurczaka,
    sól i pieprz,
    jajko,
    1/2 szklanki mąki +do oprószenia,
    1/4 szklanki wiórek kokosowych
    olej do smażenia

Filety w panierce kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta przekroić na pół, lekko rozbić, posypać solą, pieprzem, i oprószyć mąką. Pozostałą mąkę wymieszać z wiórkami kokosowymi. Filety panierować w jajku a potem w mieszance kokosowej. Smażyć z obu stron na wolnym ogniu uważając aby nie przypalić panierki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy