Filety w panierce

0 (0 ocen)

Pyszne mięsko na obiad, soczyste i mięciutkie

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    sól, pieprz
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia

Filety w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, każdą pierś kroimy na 3 części. Rozbijamy tłuczkiem posypujemy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do kurczaka i czosnek granulowany. Wszystko dokładnie mieszamy. Filety panierujemy najpierw w rozkłóconym jajku na następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano. Usmażone kotlety wkładamy do rondelka, dodajemy 6 łyżek wody przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu około minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy