Filety w mleczku kokosowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Potrawę wymyśliłam razem z kolegami na szybko.

  • 20 min

Składniki:

  • -podwójna pierś z kurczaka
    -200g wiórek kokosowych
    -250ml mleka 3,2%
    -świeży imbir
    -szczypta soli
    -pieprz biały
    -3 łyżki masła

Filety w mleczku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Filety myjemy, oczyszczamy i kroimy na 4 części. Następnie je doprawiamy solą, pieprzem i świeżym, startym imbirem.
    2.W niewielkim garnku gotujemy mleko z wiórkami kokosowymi i szczyptą startego imbiru tak ok.7 minut, alby wytworzyło się mleczko kokosowe.
    3.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy na dnie wcześniej przyrządzone filety z kurczaka i zalewamy mleczkiem kokosowym wraz z wiórkami. Całość przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok 40 minut.
    4.Po wyjęciu naczynia z piekarnika, filety podajemy gorące wraz z wytworzonym sokiem.
    SMACZNEGO!

Porady

Filet można podawać z ryżem i warzywami z wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy