Filety pod pierzynką serowo pieczarkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta kroimy na plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
2.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do pieczarek.
3.Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4.Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w drobne paseczki, dodajemy do pieczarek.
5.Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili aż się rozpuści.
6.Farsz nakładamy na fileta.
7.Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy każdy kawałek mięsa.
8.Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze