Filety drobiowe po grecku.

0 (0 ocen)

W przepisie oryginalnym jest ryba,ktora zastapilam filetem i troche zmodyfikowalam

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
    plastrow sera zoltego (okolo 2 na kazdy filet)
    4 duze marchewki
    maly sloiczek selera marynowanego
    1 por
    2 lyzki koncentratu pomidorowego
    6 ziarenek ziela angielskiego
    4 listki laurowe
    olej do smazenia
    szklanka wody
    sol,pieprz

Filety drobiowe po grecku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozbic delikatnie i doprawic do smaku,podsmazyc z obydwu stron.
    Pora pokroic w drobne krazki i razem z marchewka starta na tarce o grubych oczkach dusic na patelni,dodac przecier pomidorowy rozpuszczony w szklance wody,ziele angielskie i lisc laurowy oraz sol i pieprz i na wolnym ogniu gotowac 30',pod sam koniec gotowania dodac seler odsaczony z wody.Tak przygotowane warzywa wykladamy na gotowe filety z kurczaka ulozone na blaszcze lub w naczyniu zaroodpornym,na wierzch kladziemy plastry sera i zapiekamy okolo 10' w 180°

Porady

Seler w sloiczku mozna zastapic swiezym,chociaz marynowany wedlug mnie nadaje warzywom lekko kwaskowego smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy