Filety drobiowe po grecku.

  • wyświetlono: 376 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

W przepisie oryginalnym jest ryba,ktora zastapilam filetem i troche zmodyfikowalam

GIOVI75

Składniki

4 pojedyncze filety z kurczaka
plastrow sera zoltego (okolo 2 na kazdy filet)
4 duze marchewki
maly sloiczek selera marynowanego
1 por
2 lyzki koncentratu pomidorowego
6 ziarenek ziela angielskiego
4 listki laurowe
olej do smazenia
szklanka wody
sol,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Filety drobiowe po grecku.

  • 1. Filety rozbic delikatnie i doprawic do smaku,podsmazyc z obydwu stron.
    Pora pokroic w drobne krazki i razem z marchewka starta na tarce o grubych oczkach dusic na patelni,dodac przecier pomidorowy rozpuszczony w szklance wody,ziele angielskie i lisc laurowy oraz sol i pieprz i na wolnym ogniu gotowac 30',pod sam koniec gotowania dodac seler odsaczony z wody.Tak przygotowane warzywa wykladamy na gotowe filety z kurczaka ulozone na blaszcze lub w naczyniu zaroodpornym,na wierzch kladziemy plastry sera i zapiekamy okolo 10' w 180°

Porady

Seler w sloiczku mozna zastapic swiezym,chociaz marynowany wedlug mnie nadaje warzywom lekko kwaskowego smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

ryba po grecku

Dodane przez: mirelaj

ryba po grecku

ryba po grecku

Pieczony kurczak po grecku

Dodane przez: AgataBon

Pieczony kurczak po grecku

Pieczony kurczak po grecku to bardzo...

Ryba po grecku

Dodane przez: gosia p

Ryba po grecku

Mąż bardzo lubi ryby, więc często...

Ryba po grecku

Dodane przez: mona16051992

Ryba po grecku

Pyszna potrawa na Boże Narodzenie.

Miruna po grecku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Miruna po grecku

Ulubiona i znana wszystkim ryba...

Dorsz po grecku.

Dodane przez: Marcelina

Dorsz po grecku.

Dorsz po grecku...prawdziwie po...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE