Filety drobiowe w cieście z migdałami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo soczyste. Świetnie komponują się z panierką migdałową.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka (po 200 g)
    500 ml mleka
    mąka (masa ma być gęsta)
    1 jajko
    5 łyżek płatków migdałów
    olejek migdałowy (kilka kropli)
    olej do głębokiego smażenia
    sól, pieprz

Filety drobiowe w cieście z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka czyścimy, osuszamy papierowym ręcznikiem, lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
    Mleko mieszamy z mąką, jakiem (masa ma być gęsta), płatkami migdałów, olejkiem migdałowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Filety z kurczaka obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w cieście, wrzucamy na głęboki olej. Smażymy do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy