Filet drobiowy podwójny 4 szt.
Kiełbasa biała z szynki ½ kg
Śliwki suszone 10 dag
Jabłko winne 2 szt.
Czosnek 10 ząbków
Rosół ½ szklanki(może być z kostki)
Wino białe wytrwane ½ szklanki
Sól do smaku
Tymianek do smaku
Musztarda do smaku
Oliwa do smażenia
Mąka pszenna do panierki
Filety drobiowe pieczone z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Na rozgrzanej oliwie przysmażyć mięso obtoczone w mące na złoty kolor i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu przysmażyć pokrojoną kiełbasę, następnie wlać wino, rosół, dodać obrany czosnek, śliwki, obrane pokrojone jabłka i przyprawy do smaku. Gotować przez kilka minut, zalać kurczaka i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35 minut
Komentarze