Filety drobiowe panierowane w krakersach

4.5 (172 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

smaczne danie

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 piers z kurczaka
    Olej
    Jogurt naturalny
    przyprawa uniwersalna
    Pieprz
    Pokruszone krakersy
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety drobiowe panierowane w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety drobiowe panierowane w krakersach 1. Filety drobiowe pokroić na porcje, posmarować olejem i przyprawić przyprawą do kurczaka.
    Do miski wlać jogurt naruralny, włożyć pokrojone fileciki, wymieszać i doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.
    Przykryć i odstawić.
    Pokruszyć jak najdrobniej krakersy.
    Fileciki wyjmować z marynaty, panierować w krakersach i ułożyć na blasze wysłanej pergaminem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30-40 minut.
    Ja w połowie pieczenia obróciłam fileciki na drugą stronę .
    Podałam z ziemniakami z wody oprószone koperkiem i surówką z sałaty ogórka i rzodkiewki w smietanie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować