Filety drobiowe panierowane w krakersach

  • wyświetlono: 1358 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

smaczne danie

IMG_1811
  • 3 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

1 piers z kurczaka
Olej
Jogurt naturalny
przyprawa uniwersalna
Pieprz
Pokruszone krakersy

Sposób przygotowania przepisu:

Filety drobiowe panierowane w krakersach

  • Filety drobiowe panierowane w krakersach1. Filety drobiowe pokroić na porcje, posmarować olejem i przyprawić przyprawą do kurczaka.
    Do miski wlać jogurt naruralny, włożyć pokrojone fileciki, wymieszać i doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.
    Przykryć i odstawić.
    Pokruszyć jak najdrobniej krakersy.
    Fileciki wyjmować z marynaty, panierować w krakersach i ułożyć na blasze wysłanej pergaminem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30-40 minut.
    Ja w połowie pieczenia obróciłam fileciki na drugą stronę .
    Podałam z ziemniakami z wody oprószone koperkiem i surówką z sałaty ogórka i rzodkiewki w smietanie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

PANIEROWANE ROLADKI DROBIOWE

Dodane przez: kiciax1

PANIEROWANE ROLADKI DROBIOWE

PANIEROWANE ROLADKI DROBIOWE polecają...

image-1exw69h

Dodane przez: paulette17

Filety drobiowe zapiekane w musztardzie chrzanowo...

Pyszne i soczyste filety drobiowe....

Filety drobiowe w sosie kawowym

Dodane przez: AnaHana

Filety drobiowe ze śliwkami w sosie kawowym

Kawa jest składnikiem, który nie...

Filety drobiowe w szynce

Dodane przez: RedakcjaPP

Filety drobiowe w szynce

Podaję je na spotkaniach ze znajomymi,...

kurczak

Dodane przez: Kaska

filety drobiowe w sosie z cukinią

Super pomysł na szybki i pyszny...

image-090nhkd

Dodane przez: kuchcik89

Filety drobiowe zapiekane w sosie pieczarkowym

Są pożywne i świetnie smakują :)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE