Filet z żurawiną w migdałach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne roladki z filetu z żurawiną obtoczone w migdałach. Idealne do ryżu. Zaskoczą wybornym smakiem nie tylko domowników ale i gości.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 sztuki filet z kurczaka
    2 sztuki jajko
    1 słoiczek konfitura z żurawiny
    15 dag migdały.
    oliwa z oliwek do smażenia
    Vegeta lub ziarenka smaku do smaku.

Filet z żurawiną w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukać i osuszyć, lekko rozbić i oprószyć ziarenkami smaku. Migdały zmielić na proszek.
  • 2. Filety smarować żurawiną i zawinąć w rulony.
  • 3. Roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku i zmielonych migdałach.
  • 4. Smażyć z każdej strony na oliwie z oliwek na złoty kolor.

Porady

Zamiast filetu kurczaka można również użyć pierś indyka

Komentarze

Podobne przepisy