Filet zapiekany w majonezowo-orzechowej panierce

0 (0 ocen)

Pyszny sposób na fileta z kurczaka. Polecam na rodzinny obiad :) Mięso jest chrupiące z zewnątrz i soczyste i delikatne w środku. Po prostu pyszne!

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka
    4-5 łyżek majonezu
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
    czosnek granulowany
    1 szkl bułki tartej
    3 łyżki zmielonych orzechów włoskich

Filet zapiekany w majonezowo-orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Usunąć polędwiczki. Mięso oprószyć przyprawami i obtoczyć z majonezie. Odstawić do lodówki na pół godziny. Bułkę tartą wymieszać z orzechami. Filety panierować w bułce i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce wyłożonej folią aluminiową. Piec ok 35-40 minut w temp. 180 stopni. Podawać z ulubioną surówką i ziemniaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy