Filet zanurzony w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Fajna kompozycja fileta drobiowego otulonego ciastem naleśnikowym.
Tak przyrządzone polędwiczki można podać jako przekąskę i nie tylko.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ fileta z kurczaka
    • ½ szk. mleka
    • 6 łyżek mąki pszennej
    • 10 dag, sera żółtego
    • Trochę papryki konserwowej
    • ½ pęczka szczypiorku
    • Sól
    • Przyprawa do kurczaka
    • Olej do smażenia

Filet zanurzony w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka 1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki.
    Do miski wbijamy jajka.
  • mąka 2. Wsypujemy mąkę.
  • mleko 3. Dolewamy mleko.
  • ciasto 4. Wyrabiamy ciasto łyżką.
  • papryka 5. Paprykę kroimy w paseczki drobne i dokładamy do ciasta.
  • szczypiorek 6. Szczypiorek siekamy i również dodajemy do ciasta.
  • ser 7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do miski.
  • mięso 8. Mięso solimy i dodajemy przyprawę do kurczaka.
  • mięso 9. Fileta przekładamy do ciasta i wszystko razem mieszamy.
  • placuszki 10. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • placuszki 11. Danie gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy