2 pojedyncze filety z kurczaka
2 łyżki kremowego serka koziego i krowiego
1/3 dużej czerwonej papryki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
do smaku :
sól
pieprz kolorowy
chili birds eye
2 jajka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Filet z serkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć i osuszyć, zrobić przez środek nacięcie tworząc kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem oraz chili. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i serek. Farszu nie należy solić gdyż serek jest słony. Farsz wymieszać i wypełnić nim kieszonki filetów. Tak przygotowane zostawić na 15 minut.
2.Po tym czasie przygotować bułkę tartą i jajka, które należy rozbełtać z odrobiną soli. Filety panierować najpierw w bułce tartej a potem zamoczyć w jajku i ponownie panierować w bułce. Na patelni rozgrzać tyle oleju aby filety były zatopione w połowie w połowie. Smażyć na średnim ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron.
Komentarze