Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym

  • wyświetlono: 589 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepis z powodzeniem nadje się na Święta Bożego Narodzenia :)

  • 40min

Składniki


- filet z sandacza 4 porcje po ok. 150g
- sól, pieprz do smaku
- olej 2 łyżki
- wino białe półwytrawne 100ml

Sos – składniki:

- musztarda sarepska Tarsmak 2 łyżki
- musztarda francuska 2 łyżki
- miód wielokwiatowy 2 łyżki
- śmietanka słodka 18% 150 ml

Sposób przygotowania przepisu:

Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym

  • Filet z sandacza1. Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
    Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
    Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilrybadanie świąteczne

Komentarze

Podobne przepisy

image-17v7koa

Dodane przez: monika016

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Tak przygotowanego kurczaka bardzo...

pstrąg łososiowy w sosie

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg łososiowy w sosie musztardowo-miodowym

Jak dla mnie idealny piątkowy obiad....

image-2ar4k0l

Dodane przez: joanna1974

Udziec z indyka w marynacie musztardowo-...

Mięsko przepyszne, kruche i soczyste....

image-0fhcf19

Dodane przez: KasiaKitek

Klopsiki w sosie miodowo-musztardowym

Inspiracją dla tego dania był przepis...

polędwiczka w sosie musztardowo-miodowym

Dodane przez: karinzgr

Polędwiczka w sosie musztardowo-miodowym

Idealne smaki do idealnego mięsa

Tortille z kurczakiem w sosie miodowo-musztardowym

Dodane przez: Annna MM

Tortille z kurczakiem w sosie miodowo-musztardowym

Tortille to ulubione danie w moim...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE