Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis z powodzeniem nadje się na Święta Bożego Narodzenia :)

  • 40 min

Składniki:


  • - filet z sandacza 4 porcje po ok. 150g
    - sól, pieprz do smaku
    - olej 2 łyżki
    - wino białe półwytrawne 100ml

    Sos – składniki:

    - musztarda sarepska Tarsmak 2 łyżki
    - musztarda francuska 2 łyżki
    - miód wielokwiatowy 2 łyżki
    - śmietanka słodka 18% 150 ml

Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z sandacza 1. Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
    Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
    Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy