Filet z rosołu w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie do wykonania danie. Do tego smaczne i zdrowe. Polecam.Cały smak tej potrawy zostaje podkreślony pieprzem cytrynowym, który cudownie pachnie .

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurcząt ugotowane w rosole
    30 dag. pieczarek
    1 cebulka
    2 łyżki masła
    1 płaska łyżeczka mąki
    pół szklanki śmietany ukwaszonej 15%
    sól i pieprz cytrynowy
    posiekana natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z rosołu w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Pieczarki myję, kroję na półplasterki. Cebulę obieram, kroję i szklę na maśle, dodaję pieczarki i duszę do miękkości. Całość posypuję solą, pieprzem cytrynowym i mąką, mieszam, dodaje śmietanę, mieszam. Ciepłe filety kroje w plastry, polewam sosem, posypuje natką pietruszki i pieprzem cytrynowym.

Porady

Tak przygotowanego fileta podaję w zależności od pory dnia, na śniadanie z bułką, na obiad z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować