Filet z prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Filet z chrupiącą panierką, który smakuje całej mojej rodzinie

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    sól, pieprz
    2 jajka
    łyżeczka przyprawy do kurczaka
    bułka tarta
    prażona cebulka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, kroimy na 3 części i posypujemy solą oraz pieprzem. Jajko roztrzepujemy widelcem, dodajemy przyprawę do kurczaka.Filety obtaczamy najpierw w jajku, potem z jednej strony obtaczamy w bułce tartej. Drugą stronę posypujemy prażoną cebulką i dociskamy aby cebulka pokryła całego fileta. Fileta smażymy na rozgrzanym oleju najpierw tą stroną posypaną bułka tartą, gdy filet będzie rumiany przekładamy na drugą stronę i pieczemy do zrumienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować