Filet z pomidorami i bazylią

5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Soczyste, aromatyczne, smaczne danie.

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    2 małe twarde pomidory
    125 g mozzarelli
    bazylia
    sól
    pieprz

    Marynata;
    50 ml sosu sojowego
    50 ml ketchupu pikantnego
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z pomidorami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso w marynacie 1. Składniki marynaty wymieszać i włożyć mięso na ok. 2 godziny.
  • Pomidory z serem 2. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Ser i pomidory pokroić w kostkę. Dodać łyżkę suszonej bazylii, świeżo zmielony pieprz i sól do smaku. Wymieszać.
  • Mięso w naczyniu żaroodpornym 3. Wyjąć mięso z marynaty i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • Przygotowane do pieczenia 4. Pomidory z serem wyłożyć na mięso. Piec 30 min. pod przykryciem i 10 min. bez przykrycia w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować