Filet z pangi w sosie śmietanowo-ziołowym

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Dla smakoszów ryb

  • 15 min

Składniki:

  • 2 Filety pangi, jajko, szklanka mąki, kostka rosołowa drobiowa, mała śmietana 30%, 1/4 kostki masła lub margaryny, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z pangi w sosie śmietanowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w jajku, mące i usmażyć.
    Sos: kostkę rosołową rozpuścić w 250ml wody, w małym garnku rozpuścić masło dodać tyle mąki aby było gęste chwile smażyć dodać rozpuszczony rosołek wymieszać dolać śmietanę i dodać dużą łyżkę ziół gotować do zgęstnienia. Rybę położyć na półmisku i polać sosem.

Porady

Resztą sosu można polać ziemniaki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować