Filet z kurkami, szpinakiem i serem

0 (0 ocen)

Smaczna propozycja obiadowa

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    sól
    pieprz
    8 plastrów wędzonego ( parzonego boczku )
    FARSZ :
    200 g blanszowanych kurek
    100 g serka topionego Gouda
    1 garść szpinaku
    1 cebula
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Filet z kurkami, szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć.
    W środku zrobić nacięcie nożem tworząc kieszeń.
    Posolić z zewnątrz i na zewnątrz, środek dodatkowo oprószyć pieprzem.
    Tak przygotowane filety odstawić i przygotować farsz.
    Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć.
    Dodać kurki, szpinak i chwilę smażyć aż cebula zmięknie.
    Następnie dodać do smaku przyprawy i wymieszać.
    Gdy farsz lekko przestygnie serek topiony pokroić w kostkę i leciutko przemieszać z resztą farszu.
  • 2. Gotowym napełnić kieszenie filetów.
    Na desce ułożyć po 4 plastry boczku, na nich ułożyć filet i zawinąć w boczek.
    Filety ułożyć łączeniem boczku do dołu na blaszce do pieczenia.
    A potem piec je 30 - 40 minut w 180 stopniach ( w zależności od wielkości filetów ).
    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować