Filet z kurkami, szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć.
W środku zrobić nacięcie nożem tworząc kieszeń.
Posolić z zewnątrz i na zewnątrz, środek dodatkowo oprószyć pieprzem.
Tak przygotowane filety odstawić i przygotować farsz.
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć.
Dodać kurki, szpinak i chwilę smażyć aż cebula zmięknie.
Następnie dodać do smaku przyprawy i wymieszać.
Gdy farsz lekko przestygnie serek topiony pokroić w kostkę i leciutko przemieszać z resztą farszu.
2.Gotowym napełnić kieszenie filetów.
Na desce ułożyć po 4 plastry boczku, na nich ułożyć filet i zawinąć w boczek.
Filety ułożyć łączeniem boczku do dołu na blaszce do pieczenia.
A potem piec je 30 - 40 minut w 180 stopniach ( w zależności od wielkości filetów ).
Podawać na gorąco.
Komentarze