FILET Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I SERKIEM RICOTTA

4.5 (200 ocen)

  • 50 min

Syte, zdrowe a najważniejsze smaczne danie.

  • 50 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka, ok 200g szpinaku mrozonego lub świeżego, 150g serka ricotta, łyżka masła, ser żółty, sól, pieprz, ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka ze szpinakiem i serkiem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21dw7g0 1. Szpinak smażymy na masełku do momentu odparowania wody lekko go soląc. Dodajemy ricotte i mieszamy. Fileta przekrawamy na dwie pojedyncze piersi i nacinamy robiąc kieszonki do których następnie nakładamy przygotowany szpinak. Takiego fileta układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką.
  • image-1aj5gaq 2. Ser żółty ścieramy na tarle i posypujemy fileta. Zapiekamy 35-40min w 175s
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować