Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i kalafiorem w sosie serowym

4.49 (193 ocen)

  • 50 min

Bardzo przyjemne danie

  • 50 min

Składniki:

  • Ok 1kg fileta, 25dag pieczarek, 1 cebula, pół kalafiora, opakowanie sosu serowego, natka pietruszki, ser żółty, sól i pieprz i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i kalafiorem w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-15i9wbo 1. Cebulę kroimy w kostkę pieczarki w grubsze plasterki i podsmaźamy na oleju lekko soląc. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Na to kładziemy pokrojonego fileta którego solimy i pieprzymy. Fileta posypujemy natką pietruszki. Sos serowy rozrabiamy w mniejszej ilości wody niż podane jest na opakowaniu. Wylewamy na fileta.
  • image-0b6yj7r 2. Kalafiora rozgrywamy na malutkie różyczki. Układamy na sosie posypujemy lekko ostrą papryką i przykrywamy startym żółtym serem. Zapiekamy ok 35 mim w 200s

Porady

Dobrze smakuje z zapiekanymi ziemniakami z piekarnika

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować