Filet z kurczaka "zapiekanka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdy filet lekko rozbijamy, nacieramy przyprawą do kurczaka i obsmażamy delikatnie na patelni z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Można wlać troszkę tłuszczu który został na patelni ze smażenia filetów.
2.Pieczarki obieramy kroimy w półplasterki lub w kostkę, cebulę kroimy w kosteczkę dodajemy pieprz i sól do smaku oraz szczyptę tymianku i podsmażamy na maśle. Do usmażonych pieczarek dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i razem mieszamy.
3.Każdy filet smarujemy keczupem, na każdy wykładamy podsmażone pieczarki, pieczarki smarujemy majonezem i na majonez wykładamy żółty ser (po 3 plasterki na każdy filet).
4.Filety wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok. 30 min.
Komentarze