filet z kurczaka z porem i serem pleśniowym

5 (148 ocen)

  • 30 min

Parę drobnych dodatków i filecik zyskuje całkiem nowe oblicze :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 spore filety z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    2 jaja
    bułka tarta
    pierzynka:
    2 duże pory
    1 strąk czerwonej papryki
    150 gramów sera pleśniowego startego na dużych oczkach
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Filet z kurczaka z porem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ilety umyć, osuszyć, rozbić, przekroić na mniejsze kawałki, obsypać przyprawą, odstawić na 20 minut.
    Pory (optymalnie tylko białą część) pokroić na półtalarki. Paprykę pokroić w kosteczkę. Warzywa zeszklić na małej ilości oleju, posolić i popieprzyć.
    Jaja roztrzepać, zamaczać mięso, panierować w bułce, smażyć z jednej strony do zrumienienia, odwrócić i teraz na tą przysmażoną stronę nałożyć przyrządzone warzywa i posypać tartym serem.
    Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i smażyć aż do rozpuszczenia się sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Papryka Por Ser pleśniowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pierś z kurczaka z serem plesniowym

To może cię zainteresować