Filet z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym

4.5 (162 ocen)

w kremowym sosie

Składniki:


  • Składniki :

    2 pojedyncze filety z kurczaka,
    200g pieczarek,
    cebula,
    bulion warzywny,
    100g serka topionego śmietankowego,
    2 łyżki śmietany,
    1 łyżka koncentratu pomidorowego,
    sól,
    pieprz,
    świeży tymianek,
    olej do smażenia,
    1 łyżka masła,
    2 łyżki mąki.

Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym 1. Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Do rondla wrzuć pokrojone pieczarki i cebulę. Smaż na maśle co jakiś czas mieszając. Podlej bulionem, dodaj serek topiony, koncentrat i dopraw solą i pieprzem. Do sosu pieczarkowego wrzuć wcześniej podsmażone mięso. Duś całość około 10 minut. Wlej śmietanę i wrzuć tymianek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować