Filet z kurczaka z mozzarella i pieczarkami opleciony ciastem francuskim

4.5 (192 ocen)

  • 60 min

Pysznie smakuje i ładnie wygląda

  • 60 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka, 3 pieczarki, pół cebuli, kulka mozzarelli, sól, pieprz, suszone pomidory, suszony lubczyk, przyprawa do mięs. Opakowanie ciasta francuskiego.
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka z mozzarella i pieczarkami opleciony ciastem francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vhp739 1. Fileta kroimy na pół i pojedyncze już piersi rozkrawamy i rozkładamy na desce. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięs oraz lubczykiem. Pieczarki i cebulę kroimy w plasterki. Na mięsie układamy pieczarki i cebulę. Następnie pokrojoną w plastry mozzarelle. Mozzarelle posypujemy suszonymi pomidorami. Przykrywamy wszystko filetem.
  • image-1ojm1dy 2. Ciasto francuskie przekrawamy na pół. Na środku takiej połowy ciasta układamy fileta. Boki ciasta nacinamy i zaplatamy w warkocz.
  • image-0d5190n 3. Tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku 35min 200 st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować