Filet z kurczaka z brzoskwiniami i żurawiną

4.5 (144 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mięso w wydaniu na słodko

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    2 połówki brzoskwiń z puszki
    2 łyżki żurawiny
    sól, pieprz

    słodka papryka

    zioła prowansalskie

    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Filet z kurczaka z brzoskwiniami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta przekroić tak, żeby wyszedł jeden duży kotlet i rozbić tłuczkiem. Jedną stronę obsypać przyprawami, skropić oliwą i wetrzeć przyprawy. Odwrócić i posmarować połowę kotleta żurawiną, a na niej ułożyć pokrojone w paski brzoskwinie. Kotleta złożyć na pół i zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Kotleta wrzucić na wrzątek i gotować około 10 minut. Wyjąć z wody i odłożyć na 2-3 minuty, następnie rozwinąć i podawać z ulubionymi dodatkami. Sos powstały podczas gotowania mięsa można wykorzystać do polania ziemniaków lub ryżu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować