Filet z kurczaka z brukselką i innymi warzywami

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Pyszna obiadowa porcja kurczaka.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka
    łyżka przyprawy kebab-gyros
    łyżka oleju
    sól

    bułka tarta
    olej do smażenia

    4 brukselki
    4 różyczki kalafiora
    mała marchewka
    mała pietruszka
    kawałek selera
    zielony groszek


    Sos:
    400 ml jogurtu
    2 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki cukru
    łyżeczka soku z cytryny
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Filet z kurczaka z brukselką i innymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ugotować do miękkości i lekko przestudzić.
    Zrobić sos - wszystkie składniki wymieszać i pozostawić , aż się połączą.
  • 2. Kurczaka oczyścić , umyć, osuszyć. Przekroić i zrobić pojedyncze filety.
    Nożem zrobić kieszonki w mięsie.Olejem, przyprawą i solą natrzeć dokładnie mięso. Również w środku. Pozostawić w lodówce na ok. 15 min.
  • 3. Kieszonki w mięsie wypełnić warzywami. Obtoczyć w tartej bułce i smażyć na oleju , na złoty kolor.
    Zmniejszyć ogień i przykryć mięso. Dusić jeszcze ok 10 min.
    Podawać z sosem czosnkowym.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Kalafior Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować