1 podwójny filet z kurczaka
4 plastry ananasa z puszki
4 grubsze plastry żółtego sera
4 łyżeczki konfitury do mięs z żurawiny
sól
pieprz
płatki chili
olej do smażenia
Filet z kurczaka z ananasem i żurawiną pod serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy osuszamy, przecinamy na pojedyńcze filety. Każdy przekrawamy wzdłuż i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
2.Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Układamy filety i smażymy z jednej strony kilka minut.
3.Odwracamy filety i układamy na każdy plaster ananasa. W środek ananasa nakładamy po łyżeczce żurawiny. Przykrywamy plastrem żółtego sera i oprószamy płatkami chilli. Smażymy pod przykryciem kilka minut.
4.Podajemy na miksie sałat z winegretem. Smacznego!
Komentarze