Filet z kurczaka w sosie serowym z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Danie jest wynikiem mojego eksperymentu. W zamiarze filet miał być aksamitny w smaku i się udało.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 połówki piersi z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    4 pieczarki
    2 łyżki masła
    150 ml śmietany 30%
    2 duże plasterki sera
    sól, pieprz

    fasolka szparagowa -20 dag opcjonalnie do podania

Filet z kurczaka w sosie serowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MIęso rozcinamy w ten sposób, aby rozkładało się jak książka. Rozbijamy delikatnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Patelnię rozgrzewamy, wrzucamy masło oraz czosnek. Chwilę smażymy, dodajemy mięso. Smażymy po 2-3min. z każdej strony.Dodajemy pieczarki pokrojone w talarki. Wlewamy śmietankę. Łączymy składniki, aż sos będzie aksamitny, na koniec wrzucamy ser, czekamy az się rozpuści. Wykładamy na talerz.

    Ja podałam z fasolką szparagową (gotowanie 20 min.).

Porady

Można podać również z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy