Filet z kurczaka w parmezanie i pomidorach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny sposób na filet drobiowy.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka: 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - parmezan starty: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - pomidor soczysty, czerwony: 3 sztuki
    - bazylia: 1 łyżka
    - oregano: 1 łyżka
    - pieprz kolorowy mielony: 2 szczypty
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - listki świeżej bazylii: 4 sztuki

Filet z kurczaka w parmezanie i pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet podzielić na części i rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć solą.
  • 2. Panierować w rozmąconych jajkach i bułce wymieszanej z parmezanem.
  • 3. Pomidory spażyć wrzątkiem, obrać, wydrążyc nasiona i pokroić drobno lub zmiksować miąższ. Dodać posiekane drobno zioła, pieprz i koncentrat.
  • 4. Usmażone kotlety układać na sosie pomidorowym. Udekorować listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy