Potrawa jest prosta i szybka w przyrządzeniu, a filet soczysty i kruchy.
3 godz.
Składniki:
1- Jeden podwójny filet z kurczaka
2- Dwie cebule (średnie)
3- Papirus Winiary
4- Dwie łyżki stołowe majonezu
5- 10 - 15 dag startego żółtego sera
6- Ziarenka smaku
Filet z kurczaka w papirusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1) Przygotowanie fileta z kurczaka:
Filet z kurczaka podziel na cztery części, rozłóż na filetach cebulę pokrojoną w plastry. Odstaw pod przykryciem do lodówki na ok. 120 min.
2) Przygotowanie potrawy:
Filet pokryty plastrami cebuli posyp ziarenkami smaku i posmaruj majonezem i posyp żółtym serem.
Zawiń uprzednio przygotowany filet w papirus Winary, połóż na blachę. Piecz w temperaturze 160 stopni, 35 minut.
Porady
Przygotowanie fileta można wykonać wieczorem dzień wcześniej, wtedy czas przygotowania będzie krótszy a mięso smaczniejsze.
Komentarze