Filet z kurczaka w papirusie

4.5 (150 ocen)

  • 3 godz.

Potrawa jest prosta i szybka w przyrządzeniu, a filet soczysty i kruchy.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1- Jeden podwójny filet z kurczaka
    2- Dwie cebule (średnie)
    3- Papirus Winiary
    4- Dwie łyżki stołowe majonezu
    5- 10 - 15 dag startego żółtego sera
    6- Ziarenka smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w papirusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) Przygotowanie fileta z kurczaka:
    Filet z kurczaka podziel na cztery części, rozłóż na filetach cebulę pokrojoną w plastry. Odstaw pod przykryciem do lodówki na ok. 120 min.

    2) Przygotowanie potrawy:
    Filet pokryty plastrami cebuli posyp ziarenkami smaku i posmaruj majonezem i posyp żółtym serem.
    Zawiń uprzednio przygotowany filet w papirus Winary, połóż na blachę. Piecz w temperaturze 160 stopni, 35 minut.

Porady

Przygotowanie fileta można wykonać wieczorem dzień wcześniej, wtedy czas przygotowania będzie krótszy a mięso smaczniejsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować