Filet z kurczaka w miodzie - po tajsku

  • wyświetlono: 1687 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię robić to danie, gdyż można je wyczarować z naszych polskich produktów. Do tego jest efektowne. Kiedy udało mi się pierwszy raz bez użycia kupnego mleka kokosowego szalałam z dumy.

fuzja
  • 60min

Składniki

Podwójna pierś z kurczaka
1,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody
2 łyzki miodu
mieszanka chińskich warzyw
2 łyzki mąki
słodka papryka, curry, chilli, cukier

Sposób przygotowania przepisu:

Filet z kurczaka w miodzie - po tajsku

  • 1. Pierś pokroić w kostkę, wymieszać z miodem, solą, pieprzem i słodką papryką.
    Odstawić na godzinę do lodówki.
    W tym czasie, na patelnie wlać wodę, mleko, 2 łyżki curry, sól, cukier (1,5 łyżeczki) i wymieszać.
    Zagotować delikatnie.
    Dodać warzywa (mrożone), wymieszać i oprószyć mąką, znów wymieszać.
    Usmażyć kurczaka na osobnej patelni.
    Kiedy sos zgęstnieje dodać do niego kurczaka i wymieszać. Dodać 4 krople chilli.
    Dusić jeszcze ok 10. min. Podawać z ryżem lub frytkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy


Filet z kurczaka po meksykańsku

Dodane przez: Martyna1991

Filet z kurczaka po meksykańsku

Pomieszane kuchnie świata na jednej...

KURCZAK PO TAJSKU Z ORZECHAMI NERKOWCA

Dodane przez: Ostra Na Słodko

KURCZAK PO TAJSKU Z ORZECHAMI NERKOWCA (Thai...

Dziś mam dla Was kolejny, niesamowicie...

Dodane przez: KingaM4444

Uda lub pałeczki z kurczaka po tajsku

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

Kurczak w warzywach

Dodane przez: joanna30

Filet z kurczaka w warzywach

Delikatne, pyszne i lekkie danie.

image-1um1pyv

Dodane przez: joanna1974

Pierś z kurczaka w miodzie

ten rodzaj marynaty jest wręcz...

Kurczak słodko-kwaśny po tajsku

Dodane przez: Ania_L

Kurczak słodko-kwaśny po tajsku

Jeśli macie ochotę na szybki, a...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE