Filet z Kurczaka w Curry i Jogurcie

5 (182 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki pomysł na smaczny obiad.Filet jest miękki i soczysty w środku a na zewnątrz złoty i aromatyczny.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 porcje

    1 podwójna pierś z kurczaka
    150 g jogurtu naturalnego
    1,5 łyżeczki curry
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Filet z kurczaka w curry i jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka. 1. Wymieszać jogurt z curry,solą i pieprzem do smaku,do tak przygotowanej marynaty włożyć 2 połówki piersi,dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 1 godz.
    Następnie przyrumienić na patelni z obu stron,włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp.190 C 15-20 min.w zależności od grubości piersi.
    Podawać z ryżem i ulubionymi dodatkami.

Porady

Mięso można pozostawić w marynacie przez całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować